Cases Salesforce Marketing Cloud Etos

Het optimaliseren van email marketing processen

Marketing Cloud implementatie en insourcing kan een verschil maken

De impact van email marketing vergroten en tegelijkertijd tijdwinst creëren in de executie van campagnes?

 

Door de implementatie van Salesforce Marketing Cloud kreeg Etos dit met hulp van Newcraft voor elkaar. We konden de uitvoering insourcen naar het Loyalty team en het e-mailmarketing proces optimaliseren, om zo Etos klaar te stomen voor de toekomst.

Etos

Wat hebben we gedaan om te helpen?

Door Marketing Cloud te implementeren, kan Etos het e-mailmarketing proces insourcen. Daarnaast veranderden we de manier van werken. Zo is er bijvoorbeeld door gebruik te maken van content- en testkalenders structuur aangebracht in wekelijkse activiteiten.

 

Ook is er meer focus op de klant door rekening te houden met wekelijkse testresultaten en prognoses bij het inrichten van e-mailmarketing activiteiten. Realtime data connecties en een 360-graden beeld van de klant zorgt voor meer inzicht in hun gedrag.

 

Met deze kennis levert Etos nu een 1 op 1 gepersonaliseerde ervaring met bijbehorende aanbiedingen en content. In combinatie met het nieuwe design van de e-mails biedt dit de perfecte shopping ervaring voor de klant.

Resultaten

  1. Tijd voor de uitvoering van campagnes van 3 weken naar 1 week
  2. Controle over het eigen mediakanaal en meer flexibiliteit om te testen door uitvoering van de campagnes te insourcen
Inkomsten uit e-mail kanaal (YoY)

+100%

Groei conversie percentage (YoY)

+150%

Etos

Wat is in de toekomst interessant voor Etos?

Etos gaat extra kanalen opnemen in de marketing automation plannen voor een naadloze on- en offline klantervaring. Ook blijven ze de ervaring van de klant personaliseren in e-mail en op de website zelf. Dit kan gerealiseerd worden door continue aanpassing waarbij rekening wordt gehouden met het gedrag van de consument. En last but not least: het laten groeien van de lead base en het verrijken van klantdata is een kans om meer inkomsten te genereren vanuit het e-mail kanaal.

Meer weten?

Jordy Mulder

Team Lead Email & CRM

stuur een email